Отбелязваме Деня на бащата на 14 юни

Столична библиотека ще отбележи Деня на бащата до паметника на Славейкови.

В третата неделя на месец юни милиони хора в над 50 страни по света честват Деня на бащата.

Независимо от културни, религиозни и социални различия, хората са обединени от желанието да посветят деня на важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, баткото и всички значими мъже от семейния кръг на децата, играят за израстването и развитието им.

Сред основните приоритети на Столичната библиотека е четенето на децата  и младите хора. В партньорство с организации за приобщаване на децата и учениците към четенето библиотеката използва иновативни и креативни формати като Час на приказката, „Летящо прасе или четящ тийнейджър“, Арт ателие, „Работилница с грамофон“ и др.

През последните години се увеличава броят на бащите, които заедно с децата си посещават Детския център на Библиотеката на София.

Столична библиотека и фондация "Лале" за пети път организират честване на Деня на бащата. На 14 юни 2019 г. от 11.00 до 13.00 ч. пред паметника на Славейкови на обновения площад „П. Р. Славейков“ ще се проведе литературно четене. Тази година към организаторите ще се присъединят писателите проф. Михаил Неделчев, Йордан Ефтимов и Ангел Игов и композиторите Хайгашод Агасян и Борислав Мирчев.

Всички деца със своите бащи, дядовци и батковци ще могат да участват в образователни игри, четене, рисуване и програмиране.

Ще бъдат раздавани безплатни едногодишни читателски карти за всички деца и бащи, участвали в празника.

No Comments Yet.

Leave a comment