Общински съветници обсъдиха изграждането на Център за рехабилитация с азиатска терапия в София

Център за доболнична помощ и рехабилитация с традиционна азиатска терапия скоро може да заработи в София. Това се разбра от завършилата среща на делегацията на Столична община и Столичния общински съвет в Ханой.

Делегацията, която е на едноседмично посещение във виетнамската столица е в състав Дончо Барбалов, зам.кмет по финансите,  Милка Христова, зам.-председател на СОС, инж. Симеон Славчев - зам-председател на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и член на здравната комисия и общинските съветници Ботьо Ботев, Антон Койчев, Станил Станилов, Нина Чанева и Йоанна Драгнева.

Днес столичните съветници водиха разговори с виетнамските си колеги в Народния съвет на Ханой. Бяха обсъдени и набелязани сферите на партньорство - здравеопазване, транспорт, инженерната инфраструктура, екологията и градоустройството. Подробно бе обсъдена възможността за създаването на център за доболнична помощ и рехабилитация в София с традиционна азиатска терапия.

Посещението на българската делегация в Ханой е началото на едно дългосрочно съвместно сътрудничество между столиците на България и Виетнам, каза след срещата с ръководството на Народния съвет на Ханой инж. Симеон Славчев.

По-късно днес българската делегация има среща в Център за насърчаване на инвестициите, търговията и туризма. От виетнамска страна в разговорите ще участват представители на ръководството на Центъра и на Дирекция „Външни отношения“.

Във вторник общинските съветници от София ще посетят болницата за лечение на сърдечно-съдови заболявания в Ханой.  През уикенда делегацията посети и Фестивала на българската роза, организиран от община Ханой.

No Comments Yet.

Leave a comment