Общински съветник пожела храмът “Св. Стефан” да отвори врати за следващия си празник (СНИМКИ)

Следващата година, на Стефановден да честваме едновременно храмовия празник и освещаването. Това пожела пред десетки миряни общинският съветник инж. Симеон Славчев. Той присъства на празнична Божествена света Литургия в параклиса посветен на "Св. Максим Изповедник", част от новостроящия се храм "Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан" в Южния парк в София.

Съпредседателят на Политическа група 5 се отзова на поканата на Църковното настоятелство на храма. На празничната Литургия храмът се препълни с миряни и жители на столичните квартали Гоце Делчев, Стрелбище, Манастирски ливади, Мотописта, Хладилника, Лозенец и Иван Вазов.

Общинският съветник заяви, че обединява усилията си заедно настоятелството на храм "Свети Стефан" за набирането на средства за довършването на храма.

Преди месец, на сесия на СОС той припомни, че в София има над 100 храма, но все още има квартали, където няма нито една църква.

Още по темата: Симеон Славчев: До 2019 г. можем да изградим храмове във всеки столичен квартал

Инж. Славчев призова колегите си в СОС да подпомогнат процеса на доизграждане на "Св. Стефан" в Южния парк сега през зимата, за да започнат строителните дейности на пролет и късната есен на 2018 г. храмът да бъде завършен.

Той обеща, че през 2018 г. ще стартира инициатива за събиране на средства за издигането на храмове. Другият столичен квартал без църква е Борово, припомни инж. Славчев.

No Comments Yet.

Leave a comment