Общинският съветник Симеон Славчев: Транспортът в “Овча купел” може и трябва да се оптимизира

Започва решаването на транспортните проблеми на район "Овча купел" в София и в най-скоро време жителите на тази част на столицата трябва да усетят това. Това заяви общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев. След двете приемни, които той проведе - физическа и онлайн  за"Овча купел", се очертаха няколко групи проблеми.

Общинският съветник без да губи време задейства процедурите и вече има изготвено становище за транспортните проблеми в този район, което Славчев ще вкара в постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.
Транспортни проблеми, инфраструктурни, свързани със зелените площи и със спортните площадки, детски градини, обособяване на тротоари това са все проблеми, които трябва да се решат в "Овча купел", заяви инж. симеон Славчев пред БНР.

"Оказа се, че в голямата част на изградените улици липсват тротоари. По време на физическата приемна предложих и това ще залегне в бюджета, да бъдат изградени две улици в район "Овча купел", тъй като доста години хората чакат изграждането на тези улици. Улица "Феникс" съществува във виртуалното пространство, а се оказва, че реално не съществува. И второто нещо, което поех като ангажимент пред гражданите на "Овча купел" е да се изгради тротоар по ул. "Народно хоро". Там тротоар липсва, трасето е до 151 училище и има страшно много ученици, които ходят буквално по платното със всички автомобили, рейсове и камиони", каза общинският съветник.

Тези обещания се изпълняват от СОС тъй като това е органът, който взима тези решения за СО и аз като общински съветник ще направя тези предложения. Първото нещо, което ще направя е да се изгради изцяло тротоар по ул. "Народно хоро". На второ място това ще е ул. "Феникс", която от години стои само на картата.

Между другото транспортните проблеми на район "Овча купел" са изключително много, така че тук съм се захванал с оптимизация на градски транспорт, има варианти той да бъде приоритизиран - линия 11 и много други, така че жителите на "Овча купел" веднага да усетят това. Вече започнах стартирането за разрешаването на проблемите. В момента подготвям становища до постоянната комисия за транспорт и туризъм, на която съм член в СОС", заяви съпредседателят на Политическа група 5.

След произнасянето на комисията казусите ще тръгнат и по останалите комисии, а след окончателното произнасяне ще влязат за решение в СОС, обясни инж. Симеон Славчев.

Цялото интервю можете на чуете ТУК!

No Comments Yet.

Leave a comment