Общинският съветник Симеон Славчев обеща, че каруците се забраняват от 2018 г.

До края на годината каруците в София ще бъдат забранени, предвижда наредба на Столична община. За изготвянето на нормативния документ има работна група от общински съветници и експерти. Това обяви общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев, който е член на работната група. "До края на годината наредбата ще е готова и от началото 2018 г. ще влезе в сила.

За нарушителите има завишени санкции. На нарушителите ще се конфискува коня и парична санкция", обясни инж. Славчев пред журналисти в Столична община. Днес той присъства и на първото обществено обсъждане на проекта за наредба за опазване на обществения ред в Столична община. Той е и един от общинските съветници в работната група, която работи по нормативния документ.

Въпросът за каруците бе повдигнат от столичани като част от обществения ред, но стана ясно, че този проблем трябва да се разреши с друг нормативен документ. Като най-голям проблем в София се очертава шумът или нарушаването на тишината. Пред водещият на обсъждането Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност в СОС столичани изложиха проблемите си и очакването им да бъдат решени с новата наредба.

Разгледаха се и предложенията на артисти за обособяване на нови пространства и регламентиране дейността на улични артисти и музиканти. Те ще могат да практикуват с разрешителни от районния кмет. Да се забранят репетициите на хорове и музикални формации в жилищни сгради поиска пък столичанка.

Сред сериозните проблеми на столичани имаше и безумни предложения, като например да се забранят концертите на открито. След двучасово обсъждане се оказа, че в проекта на наредбата за обществения ред ще има корекции и допълнения.

Следващото обсъждане ще е на 26 октомври 2017 г. (четвъртък) в Столична община от 16.30 ч.

No Comments Yet.

Leave a comment