Махат перфораторите в градския транспорт през 2019 г.

Най-рано в края на 2019 година ще има нов единен билет за градския транспорт и видеонаблюдение в цялата мрежа, макар че най-вероятно срокът за изпълнение ще се проточи, пише Софийски вестник. Центърът за градска мобилност в София получи 10 оферти за изпълнение на обществената поръчка, която предвижда освен новото билетче, и да презареждаме картата си дистанционно - чрез приложение на телефона или от компютъра.

Кой ще създаде тикет системата зависи от три критерия - цена, време за изпълнение и технически параметри. Отварянето на подадените оферти е самото начало. Следва оценка на документацията и дали съвпада с изискванията на възложителите и накрая класиране.

Още не е ясно дали новият билет ще е на километър, на час или на ден.  Сигурно е само, че с един превозен документ ще можеш да пътуваш в рамките на града до определено време, както се реши от Столичния общински съвет. Хартиени билетчета ще продължат да се продават, но няма да има нужда от перфоратори, а ще минават през валидатори.

Сегашните валидатори или ще бъдат демонтирани, или ще бъдат препрограмирани. Отпуснатият бюджет за тикет системата е на стойност 84 млн. лева. В някои от сдруженията, кандидатствали за поръчката, има фирми от Полша, Румъния, Корея и Испания.

 

No Comments Yet.

Leave a comment