Лъвов мост стана център на Европейската седмица на мобилността (СНИМКИ)

Едно от най-известните места в София - Лъвов мост, макар и символично се превърна в център на Европейската седмица на мобилността. Именно там тази сутрин общински съветници, заместник-кметове и директори на общинските дружества се събраха, за да дадат старта на Европейската седмица на мобилността, която ще продължи до 22 септември т. г.


Седмицата бе открита от председателя на постоянната комисия по транспорт и туризъм към СОС Екатерина Йорданова. Сред официалните лица бе и общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев, Ваня Тагарева от ГЕРБ и др.

Компанията се допълваше и от зам.-кмета по екология Йоанна Христова и колегата й, отговарящ за транспорта в Столична община Евгени Крусев. На десетките малчугани и тийнейджъри "въоръжени" с велосипеди и зелени жилетки, се радваха и директорите на Столичния инспекторат Веска Георгиева, на Градска мобилност Християн Петров и на Столичния автотранспорт Слав Монов и др. Сред официалните лица бе и председателят на българското представителство на ЕК Георги Златев.


Модно ревю на колела показаха стройни тийнейджърки, а малчуганите и родителите им се включиха във велообиколката на столичния район "Сердика". Най-голямата атракция пък бе пуснатият специално за празника ретро трамвай МАН от 1924 г. Лъснатият като за царски особи трен впечатли с изцяло запазения дух на началото на миналия век.

В трамвая са непокътнати автентичната дървена облицовка и седалки, както и въженцата, които столичани са дърпали, за да известят с камбанен звън ватмана къде искат да слязат  Бижуто на столичния електротранспорт направи атрактивен тур от Лъвов мост до V градска болница, препълнен с общински съветници, деца, родители и тийнейджъри.

No Comments Yet.

Leave a comment