Инж. Славчев: Фандъкова да понесе политическа отговорност за ремонта на “Граф Игнатиев”

Безобразието с ул. "Граф Игнатиев" е смехотворно. Проблемът е, че това се случва с обществени средства, смята общинарят

Настилката на трамвайното трасе на ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ се е надигнала вследствие на високите температури. Това обяви вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова. На изпълнителя на ремонта – Джи Пи Груп – ще бъде наложена глоба в размер на около 280 000 лева, заяви още Фандъкова.

Джи Пи Груп се оправдаха с лошия проект, който бил изпълнен точно от строителите с материалите и по указанията на проектанта. Така че, ако някой имал вина, то това са инженерите и архитектите, които не са преценили, че през лятото в София е горещо и плочките може да се надигнат от жегата.

Инж. Симеон Славчев от политическа група "Пет" в СОС, член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в Столичния общински съвет, поиска оставката на кмета Йорданка Фандъкова заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Пред БНР Славчев изтъкна, че проблемът не е в размера на глобите, а е в политическата отговорност, която трябва да се понесе. Той не атакува личността Фандъкова, а политика Фандъкова и смята, че кметът на столицата не се справя добре.

"Политическата отговорност трябва да се носи. Редно е господин премиерът да се намеси и в София и да поиска персонално оставката на Йорданка Фандъкова, защото безобразието, което се случи на "Граф Игнатиев", става вече и смехотворно. По-големият проблем е, че това се случва с обществени средства".

Настилката се надигна при най-висока до момента температура 25 градуса, а при температури от над 35 градуса, запита Славчев и акцентира:

"Тази настилка беше вече подменена. Същата тази настилка цъфва отново. Прокуратурата да излезе и да каже има ли виновни, къде са нарушенията, защото тук определено има нарушение на Закона за обществените поръчки, има изменение на проекта в хода на самия проект".

Кметът на Фандъкова заяви в интервю пред БНТ, че не приема спекулации от политически лица по тази тема, защото обектът не е открит.

Славчев призова Фандъкова да поеме лична отговорност и разкритикува политика Фандъкова, която олицетворява този порочен модел в София, който води до некачествените ремонти. "Неправилните управленски решения водят до това", подчерта общинският съветник.

Интервюто на Диана Янкулова с инж. Симеон Славчев за предаването "Нещо повече" можете да чуете ТУК

No Comments Yet.

Leave a comment