Инж. Славчев предлага бърза автобусна линия за улеснение на живеещите в Манастирски ливади

Автобусна линия от Манастирски ливади до Бизнес центъра може да реши един от проблемите на живеещите в квартала. Това заяви общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев. Той се е ангажирал да предложи отварянето на бърза автобусна линия, която да се ползва от хората, живеещи в манастирски ливади и работещи в другия край на Околовръстното.

"Смятам, че живеещите имат нужда от това, защото в момента нямат удобен транспорт и ходят с автомобилите си на работа. Това ще ги улесни и затова ще направя това предложение. Маршрутът на линията може да бъде през "Черни връх", мол "Парадайз", Околовръстното и Бизнес центъра", коментира общинският съветник.

Инж Славчев ще предложи новата автобусна линия да залегне в транспортните задачи на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), които трябва да бъдат приети в началото на следващата година. Те се одобряват от постоянната комисия по транспорт и туризъм на СОС, на която Славчев е член. Преди две седмици на заседание комисията поиска от шефа на ЦГМ задачите да бъдат представени по-рано - през декември, а не както обикновено през януари и февруари.

Преди няколко дни общинският съветник присъства на общественото обсъждане за Манастирски ливади, където бяха набелязани дългосрочни и краткосрочни мерки за квартала. Сред краткосрочните е изграждане на улици, тротоари и осветление в Манастирски ливади, а на пролет и детска градина.

Също така инж. Славчев се ангажира да провери кой и защо е променил проекта за ремонта на ул. "Тодор Каблешков". Първоначално той е бил с трамвайно трасе и велоалея. В момента реконструкцията върви, но без трамвайни релси.

No Comments Yet.

Leave a comment