Инж. Славчев пита Фандъкова кой и защо е разрешил площад „Ал. Невски“ да се ползва за автогара

Във връзка с десетките сигнали на възмутени столичани до мен за незаконен паркинг на автобуси пред храм-паметника „Св. Александър Невски” днес входирах писмено запитване до кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.
Бих искал да получа отговор от кмета на София, дали автобусите имат разрешение за паркиране пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, както кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е разрешил на десетките автобуси да паркират пред храм-паметника.

*/КРОСС/ Превърнаха площад „Александър Невски“ в автогара, мият турски рейсове пред катедралата

Общинският съветник инж. Симеон Славчев се обяви против паркирането пред катедралният храм в столицата

Колкото и да е трудно, със сигурност няма да е невъзможно да се премахнат паркиралите автобуси пред катедралния храм „Александър Невски“ в столицата. Така смятат стотици софиянци, които изразиха недоволството си във фейсбук от създадената незаконна автогара в центъра на столицата. Никой не обърна внимание на недоволните и те сигнализираха общинския съветник и съпредседател на „Политическа група 5“ инж. Симеон Славчев.

„Мисля, че е абсолютно недопустимо пространстранството около катедралния храм „Св. Александър Невски“ да се превръща в паркинг на автобуси.

Храм-паметникът „Св. Александър Невски“ е едно от емблематичните места не само на София, но и на цяла България. Постоянното движение на автобуси, както и фактът, че пространството пред храма се е превърнало в паркинг пречи на миряните и служещите в „Св. Александър Невски“, написа в профила си във Фейсбук общинският съветник Симеон Славчев, който е член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Според възмутените от незаконната автогара столичани проблемът трябва да се реши бързо. Много от тях предлагат да се въведе европейска практика, където автобусите не влизат в идеалния център, а туристите ползват пешеходните зони.

След първоначалният сигнал до общинския съветник Симеон Славчев той получава още десетки въпроси в онлайн приемната си, която прави с цел пряк и постоянен контакт с гражданите.

Във връзка с десетките сигнали на възмутени столичани днес инж. Симеон Славчев входира писмено запитване с вх. №СОА17-ВК66-5588 от 14. 08. 2017 г. до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. В питането си общинският съветник пита кмета на София имат ли автобусите разрешение за паркиране пред храм-паметника „Св. Александър Невски“, както и кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е дал разрешение.

Кметът на София трябва да отговори писмено и устно на питането на Симеон Славчев по време на предстоящото на 14-ти септември заседание на Столичния общински съвет.

Инж. Славчев обяви, че ще направи и онлайн анкета сред софиянци с въпрос „Как бихте искали да изглежда пространството пред храм-паметник „Св. Александър Невски?“

Резултатите от допитването до столичани инж. Симеон Славчев ще представи на първото заседание на Столичния общински съвет и ще настоява пространството пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ да бъде обособено така, както жителите на София желаят.

*Статия на КРОСС.

No Comments Yet.

Leave a comment