Инж. Симеон Славчев в “Денят на живо”: В бюджет 2018 на СО трябват политики, не само цифри (ВИДЕО)

Ние от ПГ5 предложихме да се промени философията на формиране на бюджета на Столична община, още в началото на 2017 г. Бюджетът за настоящата година го подкрепихме под условие. Искахме да се обсъдят политиките в комисиите и след това те да бъдат облечени в цифри. Това заяви общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев в "Денят на живо" по Канал 3.

Той бе категоричен, че със свършеното за две години от началото на мандата ПГ 5 е променила модела и начина на работа в СОС.

"Трябва да имаме краткосрочна и дългосрочна рамка и като заложим приоритетите, в годините ще се знае какво се прави. А сега бюджетът се прави от администрацията на Столична община, има само цифри и не се говори за приоритетни политики", коментира инж. Славчев.

"Бюджетът на СО за 2018 г. Предложението за бюджет 2018 г. беше на ПГ5 и имаше работна група, която излезе с положително становище. В нея беше зам.-кметът и служители от администрация на СО. Когато подкрепихме бюджета за 2017 г. беше, защото бюджета се прави от администрацията, а ние предложихме коренно да се обърнат нещата. Бюджетът на СО е политики и приоритети. Цифрите са накрая, политиките са началото. Предложихме да се внесат политиките в комисиите и после да се разделят парите. Сега бюджетът прави пак от администрацията. Въпреки позитивно становище на работната група не се гледа по комисиите и имаме забавяне. Това трябваше да стане още лятото, да се обсъдят политиките. София има 24 района и който кмет е по- симпатичен му се отпускат повече средства. Ние искаме стратегически поглед на София и всяка година да се знае къде и какво ще се направи. В момента се гледа националния бюджет и месец след него ще приемем на София. ПГ5 няма да го подкрепим сега, ще спазим принципа", аргументира се съпредседателят на ПГ5.

"Каруците ще се забранят по моя инициатива и на групата. От година има работна група и има консенсус политически, че забраната трябва да влезе в действие. Подготвяме доклад и той ще бъде приет. Категорично забраната трябва да влезе от 2018 г. Другата седмица докладът ще влезе в комисия. КАТ, СДВР и общинска полиция ще контролират, тъй като в наредбата категорично са разписани правомощията им. Има разрешена и забранена зона. Когато забраната е на територията на цялата СО контролът ще е по-лесен", обясни общинският съветник.

No Comments Yet.

Leave a comment