Инж. Симеон Славчев: Българското председателство е шанс да привлечем инвестиции в туризма, транспорта и земеделието

Приоритетът ни по време на европредседателството трябва да бъдат инвестициите, за да се съживи икономиката на България, тъй като след 2020 година България вече няма да разполага с евросредства. До тогава икономиката на България трябва да заработи на пълна пара и да стане конкуретоспособна. Това коментира пред БНР общинският съветник инж. Симеон Славчев.

Близо 300 събития у нас са записани в Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, а до неговия край страната ни ще посрещне около 25 000 гости и делегати.  Като ръководител на Съвета на Европейския съюз, страната ни ще  има възможност да изиграе важна представителна роля. Влизайки в лидерска позиция, България получава възможност да постави на преден план за преговори теми, които са от национален интерес. Въпросът е да съумеем да се възползваме от тази възможност.

България има уникални природни дадености, които все още не сме оползотворили максимално. Можем да се възползваме много добре от всички шансове, които ни дава европредседателството, но трябва да успеем да презентираме България и да рекламираме всяка нейна даденост, посочи общинският съветник инж. Славчев.

Реалните ползи могат да бъдат следните: инвестиции в туризма, в транспорта. Земята ни е плодородна, стига да намерим инвестиции, за да може да бъде обработвана. България е единственото място в света, където има толкова много минерални и лековити извори. Това може да бъде реалната полза - да влязат средства в икономиката и да се задвижи колелото. Защо да не намерим средства, за да се оправят всички санаториуми и да привличаме колкото се може повече туристи?

Целият коментар ТУК!

No Comments Yet.

Leave a comment