Монтират първите две зарядни станции за електромобили край НДК

София ще може да се похвали с две зарядни станции за електромобили. В средата на септември ще бъдат монтирани първите станции в Столична община. За новата придобивка се похвалиха от браншовата организация - Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ). Общо в България те са 80.

Двете публични зарядни станции се монтират в района на НДК. "Това е един наш съвместен проект със Столична община и част от един модел, в който лекотоварни автомобили, вече има един такъв, който извършва сметосъбирането в централна градска част около НДК и в парковете", каза Боян Захариев. Според него тези станции ще бъдат пуснати най-вероятно безплатно към момента и за публична употреба.

По данни на браншовата организация този тип превозни средства са между 2000 и 2500 като в това число се включват и електробусите. Бройката се допълва от около 4000 хибрида.

До 50% може да достигне годишния ръст на електрическите превозни средства у нас, заяви на пресконференция председателят на Борда на директорите на Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) Илия Левков.

Очаква се до края на 2018 г. зарядните станции в България да бъдат три пъти повече.

No Comments Yet.

Leave a comment