ПП „МИР” протестира пред сградата на Европейската комисия в София

 

Представители на политическа партия „МИР” протестираха пред сградата на Европейската комисия в София срещу промените в европейските регулации, свързани с транспорта. С призиви "Вие ще си ходите ли на 4 седмици?“, „Днес камионите, а утре хората“, „Европа на две скорости = камион без скорости“, „Събудете се, наред са автобусите!“, членове и привърженици на партията поискаха промените в пакет „Мобилност 1“ да бъдат спрени. Според тях текстовете са в разрез с българските интереси и ще доведат до сериозни проблеми и фалит за българските превозвачи.

„Българското правителство проспа възможността да защити националните ни интереси при обсъждането и приемането на текстовете от пакета „Мобилност 1“, заяви Симеон Славчев, председател на ПП „МИР“. По думите му по време на европредседателството целият европейски елит беше в София, но българският национален интерес е отсъствал. „В момента е цинично същите тези хора да протестират заедно с превозвачите пред Европейския парламент, тъй като не свършиха нищо на практика и не застанаха срещу политиката на Брюксел за „Европа на две скорости“, категоричен бе Симеон Славчев.

Днес Комисията по транспорт в ЕП гласува текстовете от първия пакет „Мобилност“, на фона на протести на български и румънски превозвачи в Брюксел. От партия „МИР“ отново предупредиха, че промените по първия пакет „Мобилност“ засягат директно над 30 000 български семейства и ще нанесат щети за българската икономика ще бъдат над 1 милиард лева. Те призоваха за адекватни действия преди гласуването и на Втория пакет за мобилност, засягащ автобусните превози, в който отново са заложени дискриминационни условия.

No Comments Yet.

Leave a comment