Деца от 74 СУ стартират пролетното почистване на Столична община

Пролетното почистване на Столична община ще бъде под мод мотото "Заедно да почистим София пролетно!". Традиционната кампания започва утре, на 26 март и продължава до 28 април, съобщиха от Столична общината.

Почистването ще стартират децата от 74 СУ "Гоце Делчев" и техните родители в район "Връбница" от 11.00 ч. в понеделник. Те ще засаждат дървета и храсти, ще има фолклорна програма. освен това се предвиждат и дейности по почистване, възстановяване и боядисване на пейките за отдих в училищния двор.

"Нека всички столичани да се включат в пролетното почистване и през цялата година да пазим София чиста", призова общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев.

За кампанията са осигурени 50 000 чувала и 20 000 ръкавици. Изпратени са покани до строителни и транспортни фирми за включване в почистването с транспортна техника, която ще бъде насочена към районните администрации за почистване на нерегламентираните сметища.

Тази година кампанията има два етапа. Първият - "Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал" е от 26 март до 15 април. През тези 3 седмици ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.

Вторият етап - "За по-чиста и зелена София" е от 16 до 28 април ще се изпълнят дейности по озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки и боядисване.

No Comments Yet.

Leave a comment