Да се осветят пешеходните пътеки в София

Общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев ще поиска всички пешеходни пътеки в София да бъдат осветени. Това заяви той след участието си в пресконференцията на новосъздадения Институт по пътна безопасност. Целта е да се намалят пътните произшествия и жертвите в София.

Пострадалите на пешеходни пътеки не са изключение от общия брои на жертвите по пътищата на България. С осветяването на тези зони съм сигурен, че ще се намали броят на пострадалите, заяви инж. Славчев, който е един от учредителите на Института.

Трябва да се приеме нова национална стратегия за единна държавна политика по безопасност на движението, поиска председателят на сдружението "Институт по пътна безопасност" адвокат Руслан Вуцов пред журналисти. На пресконференция днес бе представена новата организация, както и нейните цели и задачи.

Експертите на новоучредената организация са категорични, че трябва да има нулева толерантност за нарушителите. В тази връзка бе предложено в новия Закон за движение по пътищата да се въведе понятието "нулева толерантност към системните нарушители на правилата" за движение по пътищата.

Институт за пътна безопасност е независима неправителствена организация, чрез която се обединяват експертния потенциал и активното гражданското общество в България, с цел да подпомага дейността на институциите и решаването на проблемите на безопасността на движението по пътищата в страната.

No Comments Yet.

Leave a comment