Да помогнем на Божидар!

Седемгодишният Божидар Кръстев - Боби, трябва да се пребори с тумор на гръбнака. Скъпи приятели и съграждани, нека да помогнем на момченцето да оздравее като участваме в благотворителния концерт "Да помогнем на Божидар". С този призив се обръща общинският съветник и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев. Той ще присъства на благотворителния концерт на 30 октомври (понеделник) от 19.30 ч.в концертната зала на Дом на културата "Искър" в жк Дружба 1.

Божидар е само на 7 години и е принуден да се бори и трябва да пребори коварното заболяване. С помощта на много хора семейството на момчето се опитва да се справи с лечението. След направено изследване с ядрено-магнитен резонанс в Турция, туморът се оказва злокачествен (мултиформен глиобластом 4-та степен), което налага провеждането на химио и лъчетерапия, а след това и рехабилитация.

Стойността на 28 сесии облъчване с апарата „Трубийм” и 6 седмици химиотерапия е 21 805 евро. За 30-дневна рехабилитация ще са необходими 23 835 евро. На 10 август т. г. Божидар е приет в клиниката в Турция и лечението е започнато веднага. Стойността на пълния курс имунотерапия, химиотерапия и рехабилитация е 54 695 евро.

Софийският ученически съвет (Sofia Student Council) и "Да Подарим Усмивка" канят на благотворителния концерт, за да се помогне семейството, а Божидар да има щастливо детство. Цената на билета е 10 лв. Билети можете да закупите чрез резервация (с име и фамилия) и плащане на място (преди началото на концерта). Резервация можете да направите като се обадите на тел. 0888 839 889 (Георги Костов - Главен организатор) или изпратите заявка за броя желани билети на и-мейл: dapomognemna.bojidar@gmail.com. На входовете на залата и вътре в нея ще бъдат поставени дарителски кутии за набиране на допълнителни дарения. За да има изненада артистите, които ще участват в концерта се пазят в тайна.

Всички събрани средства (от вход и дарителски кутии) ще бъдат използвани за лечението, нужно на Божидар. Нека му помогнем да сбъдне мечтата си за едно по-щастливо детство!!!

През март 2017 г. Божидар е опериран за отстраняване на тумор в гръбнака в УМБАЛ „Св. Ив. Рилски” София. Според направените хистологични изследвания туморът е доброкачествен и бавноразвиващ се. След около месец родителите решават да направят изследвания и в Турция, болница Аджъбадем, защото детето продължава да не се чувства добре.

Резултатът от ядрено-магнитния резонанс, направен в Турция, показва двойно нарастване на туморното образувание, което налага спешна нова операция. Фондът за лечение на деца отказва финансиране и това принуждава родителите да събират средствата от приятели и познати.

На 10 май Божидар е опериран отново. Туморът е отстранен, но хистологичният резултат е коренно различен от този в България. Изследването показва злокачествен тумор – мултиформен глиобластом 4-та степен, което налага провеждането на химио и лъчетерапия, а след това и рехабилитация.

Божидар проведе лечението, препоръчано от турските специалисти, но след направения в началото на август контролен преглед се установява, че туморните клетки са стопирани, но не са намалели. Родителите решават да потърсят второ мнение от Университетска клиника Ди Наваро в Испания и оттам им предлагат комбинирано лечение – имунотерапия и химиотерапия.

 

DMS + БАНКОВА СМЕТКА:
Всеки, който иска да направи допълнително дарение, може да преведе желаната сума, като изпрати дарителски SMS с текст на латиница DMS BOBCHO на номер 17 777 или на следната банкова сметка:
BG87 UNCR 7000 1522 9420 57
Титуляр: Божидар Кръстев

No Comments Yet.

Leave a comment