Гласувайте за по-чист въздух в София

Общинският съветник инж. Симеон Славчев пусна нова анкета на сайта си http://simeonslavchev.bg/. Този път той се допитва до гражданите "Как въздухът в София може да стане по чист? (можете да гласувате ТУК)

Според изследванията на Изпълнителна агенция по околна среда най-сериозният проблем е замърсяването с фини прахови частици. През май т. г. Столичният общински съвет прие Програма за качеството на атмосферния въздух 2015-2020 г. А на 20 юли т. г. бе прието решение за построяване на завод за изгаряне на RDF в района на Централна гара. Според експерти този завод ще замърсява въздуха именно с фини прахови частици.

Според програмата СО трябва да изпълни предприетите мерки, които се отнасят до ползване на градския транспорт и намаляване, и ограничаване на автомобилите в центъра на столицата. Също така да се стимулира електротранспорта, както и придвижването с велосипеди, след изграждането на цялостна веломрежа в София.

Ако имате и други предложения, пишете на contact@simeonslavchev.bg.

1 Response

  1. Да се спрат от движение старите автомобили без катализатор. Да се ограничи движението на автомобили в града, по примера на Франция, Белгия и др. държави.

Leave a comment