В “Овча купел” са забравени от Бога и ЦГМ

Инж. Симеон Славчев вкарва в бюджета за 2018 г. изграждането на ул. "Феникс" и тротоари по "Народно хоро"

Общинският съветник инж. Симеон Славчев ще вкара в бюджета за 2018 г. на Столична община изграждането на улица и тротоари в софийския "Овча купел". Този ангажимент той пое пред жителите на района, които поставиха десетки въпроси и проблеми във вчерашната приемна на съпредседателя на Политическа група 5.

Оказа се, че в Гугъл съществува улица "Феникс", която реално я няма. "От 5 години ни обещават, че я направят, но и до ден днешен, тя е само виртуална", оплакаха се хората. Те са потърпевши и от мръсотията, която дишат от мръсните камиони, които строят метрото, а калта се разнася по улиците. Хората се надяват, че отдавна обещаният им парк "Кукуряк" скоро ще бъде ремонтиран и облагороден.

Столичният квартал "Овча купел" е откъснат от света. Живеещите там нямат адекватен градски транспорт, улиците са разбити и без тротоари, не са осветени и са потънали в кал. След 20.30 ч. хората не могат да се приберат поради липсата на транспорт,  оплакаха се живеещи в "Овча купел" по време на приемната.

"В тази част на София  сме забравени от Бога и от Центъра за градска мобилност (ЦГМ), категорични бяха всички. Трамвай по линия №11, който най-много се ползва, редовно се чупел в пикове часове и стоварвал хората на депото като животни да чакат следващия.

Вече им е омръзнало да получават неадекватни и дежурни отговори от ЦГМ по поставените проблеми. Хората от старата част на "Овча купел" са поставени през сериозно предизвикателство. В района на улиците 683, "Бързарица" и "Народно хоро" няма тротоари. Трасето до 151 училище е невъзможно за пешеходци, защото трябва да минават между автомобили, рейсове и камиони.

Инж. Славчев пое ангажимент изграждането на улица "Феникс" и тротоарите по ул. "Народно хоро" да бъдат вкарани в бюджета за 2018 г., за да се финансират. Общинският съветник е категоричен, че всички транспортни проблеми на хората от "Овча купел" ще бъдат включени в дневния ред на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС. На тези заседания присъства ръководството на ЦГМ и от тях ще изиска предложение за решение на транспортните мъки в "Овча купел".

Присъстващите на приемната заявиха, че искат адекватна инфраструкутра и транспортни връзки, които да улеснят живота им.

Общинският съветник Симеон Славчев ще продължи с изнесените приемни в столичните общински райони. Следващата ще е на 10 ноември 2017 г. в "Лозенец". Всички желаещи могат предварително да зададат въпросите си на contact@simeonslavchev.bg.  Целта на изнесените приемните на инж. Славчев с гражданите е да се запознае с реалните проблеми и те да бъдат вкарани в СОС за решения.

No Comments Yet.

Leave a comment