Велоалея или стоянка за таксита пред автогара “Овча купел”

Разбити улици, липса на тротоари и неефективен градски транспорт са сред основните проблеми в столичния квартал "Овча купел". На фона на това новоремонтирания булевард също създава неудобства. Шофьори на таксита в района на автогара "Овча купел" в София се оплакват, че след ремонта е премахната стоянката, където те са спирали, за да чакат клиенти. Това пречи на бизнеса им, а и създава проблеми с полицаите, които ежедневно ги глобяват за неправилно паркиране.

Ремонтът на булевард "Овча купел" завърши преди около 2 месеца. Гладък асфалт е заменил разбития паваж около трамвайните релси, а вместо редиците паркирани автомобили пред автогарата се вие чисто нова велоалея. Не е намерено място само за стоянка на такситата, които сега няма как да спрат на булеварда.

Васил Палакарски - таксиметров шофьор: "Тука ни разрешиха - собственикът на магазина, да спираме по 2-3 коли, за да не ни пишат актове. Но пак дойдоха. Аз бех точно там до кофата и пак ми написаха акт и ме заключиха име вкараха в районното."

Общинският съветник Симеон Славчев, който се оказа на обиколка из квартала, обясни на шофьорите, че имат право да изискват от Общината, защото средства от новата такса, която Общината събира за таксиметрова дейност, всъщност трябва да бъдат насочени точно за подобряване на условията на работа.

Симеон Славчев, общински съветник: "Патентният данък, който се плаща годишно, на 2 вноски, той е целеви и отива за инфраструктура, т.е. за изграждането на нови стоянки, качествени стоянки. Ще проверя къде в района може да се обособи стоянка, така че и велосипедистите да могат да ползват велоялеята, и таксиметровите шофьори да имат своето пространство, и пешеходците."

"Няма обществена тоалетна, нищо няма. Една химическа тоалетна да сложат поне."

Симеон Славчев събира сигнали и мнения на жители на район Овча купел от седмица. До този момент преобладават сигнали за разбити улици, липса на тротоари и удобен градски транспорт Идеята е проблемите на този квартал, а и на останалите в София, да се групират по теми и да бъдат внесени за решаване в комисиите на общинския съвет. По този начин по-ефективно да могат да се разпределят средствата от бюджета за 2018 година.

No Comments Yet.

Leave a comment