Безопасни детски площадки, изграждане на тротоари и спирки и подобряване на инфраструктурата в столицата поиска инж. Симеон Славчев

Изграждането на модерна техническа инфраструктура, включваща елементите водоснабдяване, канализация и корекция на речните корита, са част от приоритетите на Столична община в направление “Инвестиции и строителство“ за 2018-та. Това каза пред БНР общинският съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев. Приоритетите бяха обсъдени по време на заседание на постоянната комисия "Инженерна инфраструктура и енергийно планиране" към Столичния общински съвет.
„Осигуряването на теренна обезпеченост за инфраструктурни обекти е от първостепенно значение за Столичната община. Тук трябва да се проведат отчуждителни процедури, знаете, че те отнемат доста време и затова искаме още отсега да ги планираме. И на следващо място - намаляване на енергийното потребление на сградите, увеличаване на дела на енергията от възобновяеми източници”, заяви инж. Славчев. Той предлага в бюджета на Столичната община за 2018 г., да се заложат повече средства и за изграждането на безопасни детски и спортни площадки във всички квартали в столицата. Инж. Симеон Славчев предлага и изграждането на детски градини и физкултурни салони там, където все още липсват.
„Нещо важно, което ще е полезно за София – в инвестиционната програма на Столична община за 2018 г. да се включи изграждането на връзката между бул.”Тодор Каблешков” и „Ботевградско шосе”. Това е една от най-важните вътрешни тангенти, която значително ще облекчи трафика”, коментира още инж. Славчев Славчев. На въпрос дали се предвижда нещо повече за улиците и тротоарите на столицата, съпредседателят на "Политическа група 5", каза че това е част от цялостната рамка на инвестиционната програма. Един от основните проблеми във всички квартали на София е липсата на тротоари. През другата година ще бъдат заложени средства за тротоари там, където няма и там, където са в изключително лошо състояние.
Общинският съветник обяви, че в момента се разработва проект за спирките според района. В по-крайните райони ще има спирконавеси, в по-вътрешната част те ще бъдат по-развити и обособени. Проектът трябва да бъде одобрен, след това да се направи обществена поръчка, отбеляза инж. Славчев и акцентира, че е напълно реалистично в рамките на 2018 г. този проект да се завърши.

Чуйте интервюто на БНР ТУК.

No Comments Yet.

Leave a comment