News.bg: Столична община слага край на автобусите пред “Александър Невски”

Столична община забранява спирането на автобуси пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Това заяви по-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова. След точно 2 седмици автобусите ще спират и ще разтоварват туристите на старата столична автогара.

Паркирането на автобуси на площада пред храм-паметника е толкова популярно, че някои фирми го посочват официално като атракция в началната или крайната точка на пътуванията си, съобщи bTV.

Според новите правила обаче автобусите няма да могат да паркират там. Те ще могат да оставят туристите на площада, но след това ще трябва да паркират на старата столична автогара, където вече се строи стоянка за рейсовете.

Припомняме, в средата на месец август тази година общинският съветник Симеон Славчев се обяви против паркирането на автобуси пред храм-паметника "Александър Невски" в столицата. Тогава Славчев заяви, че е получил стотици сигнали на столичани, които изразили възмущението си от създадената незаконна автогара в центъра на града.

По този повод news.bg публикува анкета, в която попита читателите си дали паркирането на автобуси около храм-паметника " Св. Александър Невски" трябва да се забрани. Към 31 октомври 2017 година 80.4% от читателите на news.bg смятат, че паркирането на площада пред храм-паметника трябва да се преустанови.

Според 11% от анкетираните няма нужда от такава забрана, защото туристите носят пари, а според 7.2% трябва само да се намали броят на местата за автобуси на емблематичния площад в центъра на София. 1.3% посочват, че нямат мнение по върпоса.

No Comments Yet.

Leave a comment