Симеон Славчев: Между 7000 и 9000 души ще могат да използват ежедневно новата метростанция

СОС одобри изграждането на интермодален транспортен възел

Столичният общински съвет одобри изграждането на интермодален транспортен възел – нова метростанция между „Сливница” и „Обеля”. Тя е предвидена още през 2003 г. Това съобщи общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5”, Симеон Славчев пред БНР.  По думите му не е случайно, че разстоянието между двете съседни метростанции е над нормативите. С оглед на натоварването на линиите вече е необходимо изграждането на тази метростанция.
„С пълен консенсус беше взето това решение, тъй като и самият доклад беше консенсусен и всички вносители, а и целият Столичен общински съвет се надяваме това да стане един добър работещ модел за създаването на публично-частно партньорство в София”, заяви Славчев.
„Предимствата при изграждането ще бъдат, на първо място, между 7000 и 9000 души ще могат да ползват ежедневно тази метростанция. Второ, след изграждането на жп гарата огромна част от международните линии и вътрешните влакове ще могат да пристигат точно на това място, от където да слязат в метрото и да използват мрежата на целия градски транспорт. И не на последно място – изграждането на автогара”, информира общинският съветник.
След две седмици започват да се правят работните проекти. На тази база ще могат да се конкретизират и съответните суми, тъй като в доклада сме записали, че прогнозната стойност за изграждането на метростанцията е около 24 милиона лева, добави още Славчев. „Разбира се, тази стойност е приблизителна, тя може да падне или да се завиши в рамките на 2-3% . Това ще го кажат работните проекти. На пролет, 2018г. ще започнем със строително-монтажните дейности.  Надяваме се до лятото на 2020 г. да имаме метростанцията и ж.п. гарата”, акцентира той.
Чуйте интервюто със Симеон Славчев ТУК.

No Comments Yet.

Leave a comment