Студенти изпитваха общински съветник

На сериозен изпит бе подложен общинският съветник от ПГ5 Симеон Славчев от група студенти от Техническия университет днес. Те бяха от специалностите "Компютри", "Технологии", "Авиотехника" и "Индустриален мениджмънт". Младите хора живо се интересуваха от проблемите на София и конкретно на Студентски град.

Снимка: Тopnovini.bg

Бъдещите висшисти потърсиха подкрепата на общинския съветник за приемането на специална карта, с която да паркират с отстъпка. Въпросите им бяха свързани със зоните за паркиране в София и за Зелена столица. Симеон Славчев отговори на всичките им въпроси и ги успокои, че Столичната община има идея за общински паркинги на няколко етажа.

"Това са от най-приятните и ефективни срещи, защото младите хора са доста активни по всички теми и са готови да участват в решаването на проблемите на София", заяви Симеон Славчев.

Снимка: Тopnovini.bg

Студентите се интересуваха от статута на Студентски град, връзката между бизнеса и организацията, както и за пренасищането с дискотеки и барове. Очевидно бе, че имат желание градчето да се превърне в кампус и да не се отварят нови заведения.

Като представител на транспортна комисия, общинският съветник трябваше за пореден път да отговаря и на въпроса, кога в столицата ще има денонощен градски транспорт.

Тази среща е от поредицата традиционни обиколки на студенти в Столична община. Представителят на ПГ5 дискутира как функционира Столичната община, дирекциите и СОС. Също така показа на студентите в коя зала се посрещат официални делегации и се водят преговори и къде заседава местният парламент.

Снимка: Тopnovini.bg

Обикновено гостуващите студенти проявяват най-голям интерес към кабинетите на кмета и на председателят на СОС и често си правят селфита.

"Имаме готовност за същите срещи и с граждани на София", заяви намеренията си Симеон Славчев след поредната обиколка с младите хора.

Източник: http://sofia.topnovini.bg/node/768066

No Comments Yet.

Leave a comment