Симеон Славчев пред Дебати.бг: Експертите изчисляват над 1 млрд. лева годишно в загуби за българската икономика

Симеон Славчев пред Дебати.бг по повод на протестите срещу текстове в пакета "Мобилност" и в подкрепа на българските превозвачи.

Г-н Славчев днес се гласува пакет „Мобилност 1” в Брюксел, тук Вие организирахте протест срещу него. Каква е позицията Ви?

Първо, целта на политическа партия МИР е да подкрепим превозвачите и да защитим националния интерес на България, тъй това не беше направено по време на европредседателството. Целият европейски елит беше в София, в България, но за огромно съжаление националният интерес на България липсваше.

Тук отговорност носи цялото българско правителство, тъй като един от приоритетите, който трябваше да бъде поставен по време на председателството, трябваше да бъде пакетът „Мобилност”. Той категорично ощетява всички български превозвачи. Ако бъдат приети тези текстове, те ще фалират и това ще доведе до много сериозни загуби. Експертите изчисляват над 1 млрд. лева годишно в загуби за българската икономика.

Още от интервюто тук: https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-simeon-slavchev-pravitelstvoto-ne-napravi-nishto-za-prevozvachite-video/?fbclid=IwAR3uSqXtB7KjrIMRVJc5_oQMxA-FORee8cLHl08-lUjOg_KyLg-KR67rTFU

No Comments Yet.

Leave a comment