Родители протестираха пред социалното министерство срещу “Националната стратегия за детето”

Пред министерството на труда и социалната политика се проведе мирен протест на граждани, които са категорични, че няма да допуснат да бъде приета "Национална стратегия за детето 2019-2030 г.", предаде репортер на Novini.bg.

Според протестиращите тя нарушава моралните устои на българското общество и противоречи на българското законодателство. "Не може толкова лесно да бъдат отнемани деца от родителите си и да бъдат давани на приемни семейства", заявиха те и добавиха, че съзират чужди интереси зад този документ както и чуждо финансиране.

Пред Novini.bg Симеон Славчев обясни че подкрепя гражданите и категорично е против тази стратегия, която не зачита българското семейство. Той обяви, че този документ не може да бъде приет без да бъде подложен на широко обществено обсъждане, тъй като става въпрос за нашите деца, които са бъдещето на страната ни.

Повече информация може да намерите ТУК:  https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/534853?fbclid=IwAR2fa4BmSDz5cGpvNzpmwBxuHl0cdwYZ39xijIpXM71SENtoFuvD9bE3aYE

No Comments Yet.

Leave a comment