Дневник: На 64 места в София ще бъдат поставени зарядни станции за електромобили

Столичните общински съветници ще решават на кои 64 места центъра на София да бъдат поставени зарядни станции за електрически автомобили. Това се разбира от доклад внесен от главният архитект на София Здравко Здравков, който ще бъде гласуван на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Колко точно зарядни станции ще бъдат поставени, каква ще бъде общата сума и кой ще ги постави, ще се решава на следващ етап. Предложението е съгласувано с "Център за градска мобилност" и днес бе прието от комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към общинския съвет.

Тепърва ще се решава какви и колко станции ще бъдат поставени на тези 64 места, каза пред "Дневник" общинският съветник Симеон Славчев. По думите му предстои и да бъде определена стойността на проекта, както и по какъв начин ще бъде реализиран и използван. Една от възможностите е отдаването на концесия, както бе направено с велосипедите, каза Славчев.

Той обясни и че в Столичната община се планира и поставянето на още станции в София, които да бъдат използвани от градския транспорт по линиите, по които ще се движат електробуси.

В края на август Столичната община обяви обществена поръчка за 22 млн. лева за купуването на 20 електробуса. Техническите оферти ще бъдат отворени в началото на октомври.

 

No Comments Yet.

Leave a comment