БНР: Приеха непосредствени и дългосрочни мерки за “Манастирски ливади”

На общественото обсъждане по проблемите на жителите на квартал „Манастирски ливади - Изток“ в Столичния общински съвет бяха определени краткосрочни и дългосрочни мерки за изграждане на необходимата инфраструктура и комуникации. Едно от най-важните решения е това за започване на изграждането на детска градина в квартала още през март 2018 година.

В непосредствена близост в съседните квартали има четири училища, поради което построяването на училище в квартала се определя като по-дългосрочна задача, съобщи пред Радио София общинският съветник инж. Симеон Славчев. Към краткосрочните мерки спада задължително въвеждане на еднопосочно движение в "Манастирски ливади-Изток", което ще улесни целия трафик.

Желанието на жителите за ограничение на скоростта на превозните средства до 30 км в час на територията на квартала, също ще бъде удовлетворено, посочи инж. Славчев. Сред дългосрочните задачи е отчуждаването на улиците, тъй като се изискват огромни средства.

В дебатите участваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и нейният екип, главният архитект на Столична община Здравко Здравков и общинските съветници от почти всички политически групи.

Целият репортаж можете да чуете ТУК!

No Comments Yet.

Leave a comment